Inredning Svartvitt

Inredning Svart och vit

Den svartvita inredningstrenden uppskattas av många oavsett den inredningstrend som gäller för tillfället. Kanske för att det är lätt att ”göra rätt”, utan att det blir för krångligt. Skapa en modern inredningsstil med inslag av klassiskt! Använd dig sedan av en gråskala om du vill ”mjuka upp” intrycket. För in stål, silver och krom för att tillföra glamour eller industriell look. Klart!

Välj svartvita detaljer som mönstrade kuddar i svartvitt. Mixa med enfärgade kuddar i siden från t ex Mio (Finns i massor av härliga nyanser men välj silver, vit eller svart.) Vill du göra ett riktigt fynd så välj en vit volangprydd kudde från HM shop-online med extremt hög glamourfaktor!

Håll dig sedan till övervägande vitt på textilier som gardiner och eventuella löpare/dukar.  Sätt ”pricken över i” med kohud som matta (finns på både Mio och Ikea) om du törs! 

Belysning är alltid viktigt, viktigare än man tror. Välj lampor som lyser med vitt sken. Varning utfärdas för textilskärmar som ger gult och solkigt intryck när lampan är tänd! Lampor med vit eller genomskinlig skärm/kupa i glas är kanske det som ger snyggast sken.

Och som konst då? Den svartvita fotografikonsten är faktiskt tillbaka! Det är återigen OK att hänga upp ”Lunch on skyscraper”, men det finns andra motiv som är minst lika bra. Gallerix har posters (billigast) och prints (något dyrare) som passar för  ändamålet. Välj till en ram som är enkel men ser lite exklusivare ut.  

Kika även på Wonderwalls  konst,  t ex en hörndekoration av Egil Jansson, helt i vitt! Eller svart-vit ”Utsikt” av Johan Carpner.

Och som alltid när det gäller inredning… släng in något oväntat och personligt som inte alls behöver stämma helt överens med resten. Det ger en spännande twist..

Skapa stilen:

This entry was posted in Hem, Heminredning, Information, inredning. Bookmark the permalink.

Comments are closed.