Inred med textil

Det är ständigt nya och skilda trender när det gäller inredning med textil men det mesta går att få tag på.

Grafiska mönster: Har varit en mycket populär trend ett bra tag, och tar plats i ett rum. Kan vara lite svårare att kombinera med annat.

Lyx: Textilierna är där ofta i material som vi uppfattar som lyxiga och dyra, som sammet och blanka tyger, gärna med inslag av medaljongmönster, fransar eller broderier. Den lyxiga trenden kan innebära både ombonat och överdåd eller lite mer lounge-känsla som är mera stramt.

Nordiskt blont: Inred med svala bastoner som aldrig blir fel och är lätta att kombinera med annat. En stil som räknas som klassiker på våra breddgrader.

Färgstarkt: Kan innebära orientaliska influenser men inte nödvändigtvis. Det kan vara färgsprakande helt enkelt.

Stormönstrat: Tänk Josef Frank eller Marimekko som för övrigt lånar ut sina gamla mönster till kollektioner på skor av Manolo Bhlanik och en klädkollektion på H&M. Den som gillar mönstrat bör däremot tänka på att för mycket färg och mönster lätt ger ett intryck av rörighet men rätt kombinerat kan det bli riktigt läckert!

Ett bra tips inom området heminredning med textil är att rama in tyg i vanliga tavelramar. Det är både billigt, finns i stort utbud och ger en förändring som inte tar mer än några minuter att genomföra. Exempelvis Åhléns har under de senaste åren haft en bra sortering av snygga och trendiga tyger som lämpar sig bra. Välj gärna ett tyg som är lite kraftigare.

This entry was posted in Hem, Heminredning, Information and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.