Heminredning, Homestyling, guide till ett snyggare hem

Inredning, guide till ett snyggare hem!

Homestyling handlar om att göra om hemma, punkt för punkt. Det finns olika anledningar till att folk vill göra om sitt hem. Det kan vara inför en försäljning eller för att blivande (?) svärmor kommer på besök. Eller helt enkelt för att det känns bra att få ett hem som man trivs med, som man längtar hem till. Ett hem som inte tar energi utan ger energi!

En del behöver göra om hela hemmet, andra några rum och vissa bara ett blickfång. Här kommer tips för dig som vill genomföra förändringen själv.

Sök inspiration
Gå runt i inredningsbutiker och få stiltips. Surfa runt bland mindre och större inredningsföretag som har sitt sortiment på webben.

Välj rum

Välj ett rum eller en del av rum som ska göras om. Vill du göra om flera rum så ta ett i taget. Börja med det du tycker är viktigast eller roligast.

Välj stil

För att få ett enhetligt hem kan du inrikta dig på en stil. Sedan kan du mixa ihop en stilblandning efter tycke och smak när det gäller detaljer. Ett personligt hem blir levande och intressant.

Välj färger

Börja med att välja en eller två basfärger som du tycker om. Välj mellan vitt, svart, brunt, grått eller beige. Lägg sedan till några få färger i olika nyanser. Tänk på att lägga till en färg som harmonierar och kompletterar den basfärg som du har valt. Detta varierar beroende på rummets storlek, ljusinsläpp och vädersträck (dvs värmen på det ljus som släpps in). T ex piggas brunt upp av turkost, grått matchas bra av rosa och lila. Välj vitt och starka färger och du får ett fräscht och energiskt rum medan vitt och sandfärger ger lugn. Beige kan med fördel användas tillsammans med gröna nyanser.

Planera

Börja med att planera stommen i rummet. Det innebär större möbler, mattor och gardiner. Föreställ dig hur det kommer att se ut genom att göra en skiss eller ”se det framför dig”. Innan du köper något nytt så börja med att använda det du har. Låna in saker från andra rum. Kudden i den gamla fåtöljen kanske gör sig bättre på sängen?Gör en lista på det som ska köpas hem. Räkna med att du behöver byta vissa saker som du har införskaffat. I butikens miljö kan en leopardmönstrad kudde se tuff och exotisk ut, men hemma hos dig som ”Tarzan-wannabe”, eller vice versa?!
 
Skaffa nytt
Komplettera ditt rum med några saker i taget. Börja med det som ska vara tongivande. Ordningen är viktigare än vad man tror, speciellt för den som inte är säker på inredning. Det kan annars bli svårt att ”knyta ihop säcken” på slutet och få till det snyggt.

Inred
Nu är det dags att börja inreda. Förbered dig på att flytta runt saker och prova dig fram. En kruka kan placeras på lika många sätt som det finns centimeter på ytan den står på!

Välj något eller några föremål som är lite speciella. Placera dem väl synliga i rummet. Tänk på att inte överdekorera så att det ena tar ut det andra. Bygg hellre på efterhand med saker som du tycker. Se upp så att stilen inte blir ”spretig” för att du har blandat för mycket.

Inget för dig?
Verkar det svårt, tar för mycket tid eller inte intresserar dig? Kalla in experthjälp som inte behöver kosta skjortan. Det kan bli betydligt billigare än att göra flera dyra felköp. Homestaging eller homestyling blir vanligare och vanligare och du hittar säkert någon i närheten som kan hjälpa dig.
- Inredarens Guide

This entry was posted in Hem, Heminredning, Information and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.