Att skapa rum i rummet

Det här är en fortsättning på våra texter om heminredning.

Det finns nog egentligen inget så otrendigt som att ha ett genomgående trendigt hem. Det är dessutom både omöjligt och opersonligt. Det handlar om att hitta den rätta mixen och balansen och komma ihåg att en salig blandning av allt inte heller fungerar. Aldrig så dyrbara och stilfulla saker kan lätt ”ta ut varandra” och ge ett billigt och krafsigt intryck. Att bygga upp miljöer, stora som små arrangemang i sitt hem, så kallade ”rum i rummet” , är däremot ett fungerande koncept. Det kan ske med hjälp av prydnadsföremål, textilier, konst och växter.

Arrangera din heminredning
Att bygga upp en mindre miljö behöver inte alls vara ruinerande. Att bygga upp ett arrangemang på hallbyrån som speglar det senaste kan räcka. Det ger en personlig prägel och förmedlar också ett första intryck till dina gäster. Lägg gärna lite extra tid och omsorg på det!

Tänk på att inte sprida ut dina sammansättningar allt för mycket, det ser oftast snyggare ut om du ordnar en mindre grupp av saker.

För dig som har idétorka och behöver lite hjälp på traven kan de många inredningstidningarna bli en ovärderlig inspirationskälla. De kan också användas som shoppingguide om du inte hinner springa sta´n runt efter favoriter.

Prydnad & dekoration
Glasföremål har varit oerhört populärt under en längre tid. Och det som syns mycket av just nu är metallvaser, krukor och ljusstakar i genomgående metall eller med metallglasyr. Silvernyanser blandas med andra varmare toner som koppar, brons och guld.

Återanvänd!
För dig som är riktigt intresserad av inredning kan du ägna dig åt att komplettera nyinköpta saker med återanvända. Genom att plocka fram och ställa undan föremål som är favoriter får du en oändlig variation. Låt dina ljusstakar i mässing vila ett år eller flera för att sedan ta fram dem igen!

Slutligen, som med allt annat, så gäller det att inte spara på allt. En viss typ av dekoration kan ha gjort sitt i ditt hem för all framtid. Lämna då med gott samvete ifrån dig saker så att de inte blir dammsamlare och energitjuvar!

This entry was posted in Bostad, Heminredning, Information and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.